Texels Kookboek - Bouillon clarificeren (helder maken)

Ingrediënten
400 gr gemalen vetvrij rundvlees 4 eiwitten 1 prei (groene gedeelte) 1/2 bosje kervel
1/2 bosje peterselie

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Dit recept is voor 2½ liter bouillon.

Bereiding

Was de groenten en snij deze uiterst klein. Klop de eiwitten los en voeg de groenten hieraan toe. Meng de groenten en het gemalen vlees goed door elkaar. Neem de ontvette koude bouillon en voeg hieraan het groenten/eiwittenvleesmengsel toe.

Breng aan de kook, doch blijf voortdurend over de bodem roeren. Na verloop van tijd vermengd zich het gestolde eiwit met de vuilstoffen en gaat stollen. Zodra de stolling heeft plaatsgevonden de bouillon nog 10 minuten op een klein vuur laten trekken, maar niet koken. Neem een natte passeerdoek en zeef de bouillon.

Serveertip

Soort gerecht: Aantal personen: Bereidingstijd:
Wijntip:

Eet smakelijk !!